Ayvalı Dana Etli Kavurma Tarifi

Ayvalı Dana Etli Kavurma Tarifi
Giriş Tarihi : 06.11.2018 - 16:27
Güncelleme Tarihi : 06.11.2018 - 16:27
Ayvalı Dana Etli Kavurma Tarifi

Kişi sayısı: 4 – 6 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:
600 gr parça dana eti
12 arpacık soğan
½  dolmalık yeşil biber
½  adet kırmızı biber kapya
½  adet dolmalık sarı biber
100 gr mantar
1 adet orta boy ayva
50 gr tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 dal defne yaprağı
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
1. Ayvanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayarak suda haşlayın. Soğanların kabuklarını soyun. Ayçiçek yağında soteleyin.

2. Biberleri ve mantarları doğrayın. Suyunu süzdürdüğünüz ayvaya sırasıyla kuşbaşı eti ve doğradığınız sebzeleri ilave edip pişirin.

3. Tereyağı , tuz, kekik ve karabiberi de ilave edip birkaç dakika daha pişirip sıcak servis yapın.