23 Ocak Tarifleri
23 Ocak Tarifleri
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Havuç ve Patatesli Humus
Malzemeler:
2 Su Bardağı Nohut
1 Adet Havuç
1 Adet Patates
1 Su bardağı tahin
½ Su bardağı tahin
2 Adet Limon
4 Diş Sarımsak
Toz Kırmızı Biber
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Düdüklü tencerede;bir gece önceden ıslatılmış nohut,patates ve havuç az miktar tuz ve su ile birlikte 30 dk. kadar pişirilir.Nohutlar piştikten sonra ılıtıp elinizle ovuşturup kabuklarını çıkartın.
Nohut,havuç ve patatesi robot yardımı ile püre haline getirin.
Sarımsakları ezin.
Tahin,limon suyu,z.yağ,sarımsak,tuz,toz kırmızı biber ve k.biberi karıştırıp bir sos elde edin.
Püre karışımına sosu yavaş yavaş ekleyerek kıvam alana kadar karıştırın.
Üzerini kızdırılmış tereyağ ve toz kırmızı biber ile süsleyebilirsiniz.
Lavaş cipsler
Malzemeler:
4 adet lavaş
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
Kekik
Yapılışı:
Fırını 180 dercede ısıtın.
Lavaşları minik üçgenler ya da dilediğiniz şekilde kesin.
Az miktarda z.yağ ve dilediğiniz baharatlarla harmanlayın.
Yağlı kağıt serilmiş tepside kızarana kadar fırınlayın.
Cipsleri humusla birlikte servis edebilirsiniz.
Baharatlı Tavuk Kanatları
Malzemeler:
500 Gr. tavuk kanadı
½ su bardağı zeytinyağ
3 diş sarımsak
4 çorba kaşığı ketçap
1 adet limon
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
defne yaprağı
tuz,karabiber
Yapılışı:
Tavuk kanatlarını güzelce temizleyin. Üzerlerine z.yağ,limon suyu,ketçap,ezilmiş sarımsak ve baharatları ekleyip harmanlayın.Bir saat kadar buzdolabında karışımı bekletin.
Fırını ve tepsiyi 200 derecede ısıtın.
Tavukarı sıcak tepsiye dizip fırınlayın.Üzerleri kızarıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dk. pişirin.
Fındıklı ve Beyaz Çikolatalı Kurabiye
Malzemeler:
100 gr. tereyağ
¾ su bardağı esmer şeker
1 yumurta
1 paket toz vanilin
¾ su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
½ çay kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
½ su bardağı kavrulmuş fındık
100 gr. beyaz çikolata
Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşak tereyağ ve şekeri krema kıvamı alana kadar çırpın.Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.Geri kalan kuru malzemeyi eleyip karışıma yavaşça yedirin.Kırılmış fındıkları ve doğranmış çikolataları da karışıma ekleyip homojen bir hamur elde edin.
Fırını 175 derecede ısıtın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladığınız parçalrı aralıklı olarak dizin.
Fırında 10-12 dk. kenarları kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan kurabiyeleri tepside 5 dk. dinlendirin ardından afiyetle sıcacık bir kahve ile yiyebilirisiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 Su Bardağı Nohut
1 Adet Havuç
1 Adet Patates
1 Su bardağı tahin
½ Su bardağı tahin
2 Adet Limon
4 Diş Sarımsak
Toz Kırmızı Biber
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Düdüklü tencerede;bir gece önceden ıslatılmış nohut,patates ve havuç az miktar tuz ve su ile birlikte 30 dk. kadar pişirilir.Nohutlar piştikten sonra ılıtıp elinizle ovuşturup kabuklarını çıkartın.
Nohut,havuç ve patatesi robot yardımı ile püre haline getirin.
Sarımsakları ezin.
Tahin,limon suyu,z.yağ,sarımsak,tuz,toz kırmızı biber ve k.biberi karıştırıp bir sos elde edin.
Püre karışımına sosu yavaş yavaş ekleyerek kıvam alana kadar karıştırın.
Üzerini kızdırılmış tereyağ ve toz kırmızı biber ile süsleyebilirsiniz.
Lavaş cipsler
Malzemeler:
4 adet lavaş
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
Kekik
Yapılışı:
Fırını 180 dercede ısıtın.
Lavaşları minik üçgenler ya da dilediğiniz şekilde kesin.
Az miktarda z.yağ ve dilediğiniz baharatlarla harmanlayın.
Yağlı kağıt serilmiş tepside kızarana kadar fırınlayın.
Cipsleri humusla birlikte servis edebilirsiniz.
Baharatlı Tavuk Kanatları
Malzemeler:
500 Gr. tavuk kanadı
½ su bardağı zeytinyağ
3 diş sarımsak
4 çorba kaşığı ketçap
1 adet limon
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
defne yaprağı
tuz,karabiber
Yapılışı:
Tavuk kanatlarını güzelce temizleyin. Üzerlerine z.yağ,limon suyu,ketçap,ezilmiş sarımsak ve baharatları ekleyip harmanlayın.Bir saat kadar buzdolabında karışımı bekletin.
Fırını ve tepsiyi 200 derecede ısıtın.
Tavukarı sıcak tepsiye dizip fırınlayın.Üzerleri kızarıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dk. pişirin.
Fındıklı ve Beyaz Çikolatalı Kurabiye
Malzemeler:
100 gr. tereyağ
¾ su bardağı esmer şeker
1 yumurta
1 paket toz vanilin
¾ su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
½ çay kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
½ su bardağı kavrulmuş fındık
100 gr. beyaz çikolata
Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşak tereyağ ve şekeri krema kıvamı alana kadar çırpın.Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.Geri kalan kuru malzemeyi eleyip karışıma yavaşça yedirin.Kırılmış fındıkları ve doğranmış çikolataları da karışıma ekleyip homojen bir hamur elde edin.
Fırını 175 derecede ısıtın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladığınız parçalrı aralıklı olarak dizin.
Fırında 10-12 dk. kenarları kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan kurabiyeleri tepside 5 dk. dinlendirin ardından afiyetle sıcacık bir kahve ile yiyebilirisiniz.
Afiyet olsun.