Ali Paşa Pilavı
Ali Paşa Pilavı
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Malzemeler:
3 su b. pirinç
3 çorba k. tereyağ
5 su b. tavuk suyu
250 gr. kıyma
1 küçük soğan
galeta unu
1 su b. domates püresi
½ çay b dolamlık fıstık
½ çay b. badem
tuz,karabiber,kekik
z.yağı
Yapılışı:
Kıymayı,rendelenmiş soğan,tuz,k.biber ve galeta unuyla yoğurun ve mink köfteler yapın.
Yıkanmış pirinci tereyağında kavurun.Üzerine sıcak tavuk suyunu ekleyip kıkı ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı 20 dk. kadar demlenmeye bırakın.
Dolmalık fısıtık ve bademi kavurun.
Köfteleri az miktar z.yağında kızartın üzerine domates püresini ekleyin .
Az miktar sıcak suyla koyu kıvam almasını sağlayın.Sosa tuz,k.biber ve kekik ekelyip kenara alın.
Pilavı geniş bir kaba dökün ortasını havuz gibi yapıp köfteli sosla doldurun ve kavrulmuş yemişlerle süsleyin.