Baharat Kaplı Çıtır Somon
Baharat Kaplı Çıtır Somon
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Malzemeler:
Baharat kaplı çıtır somon
500 gr somon fileto
1corba kasığı tane kimyon
1 çorba kasığı tane kişniş
1 çorba kasığı tane karabiber
1 çorba kasığı kekik
2 çorba kasığı toz kırmızı biber
2 çorba kasığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
250 gr brokoli
3 adet havuç
Zeytinyağı - tuz - karabiber
Yapılışı:
Tane kimyon,kişniş ve karabiber döverek ufalayın. Karışıma toz kırmızı biber,tuz ve kekiğide ekleyerek harmanlayın.
Balıkları bu karışıma bulayıp üzerini streç folyo ile kapladığınız bir kapta oda sıcaklığında 30 dk. bekletin. Yüksek ısıdaki tavayı hafifçe yağlayın balıkları tavaya yerleştirdikten sonra kımıldatmayın.Her yüzeyini 3 dk. pişirdikten sonra balıklarınız hazır olucaktır. Çok fazla pişmiş balık seviyorsanız baharatların yanmaması adına kızarttıktan hemen sonra 180 derecelik fırında 3-4 dk. fırınlayabilirsiniz.
Yeşil Elmalı Kereviz Salatası
Malzemeler:
1 adet kereviz
2 adet yeşil elma
2 adet havuç
2 dis sarımsak
1/2 limon
1 su bardağı yoğurt
4 çorba kasığı mayonez
1 su bardağı ceviz
Tuz- karabiber
Yapılışı:
Kereviz, elma ve havucu rendeleyip limon suyu ile harmanlayin. Karışımı elinizle sikarak derin bir kaba alın. Cevizleri elinizde kırarak ekleyin. Yoğurt ve mayonezi de ekleyerek salatanızı oluşturabilirsiniz.
Afiyet olsun