Balkabağı Çorbası
Balkabağı Çorbası
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Malzemeler:
500 gr. bal kabağı
2 adet soğan
3 diş sarımsak
1 adet patates
1 adet pırasa
defne yaprağı
1.5 lt su
½ su b. krema
1 su b. süt
tuz,k.biber
Yapılışı:
Soğan,sarımsak ve pıraslar çok ince doğranıp orta ateşte tereyağ ile yumuşatılır.Çok küçük küpler halinde doğranmış patatesler ve bal kabakları karışıma eklenerek kavrulur.Defne yaprağı ,tuz ve sebzelein üzerini geçicek kadar sıcak su eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Bal kabakları yumuşadığı zaman içerisine süt eklenip blender yardımı ile pürüzsüz hale getirilip çorbamızı tamamlamış oluyoruz.