Biberiyeli Mantarlı Tavuk Yahnisi
Biberiyeli Mantarlı Tavuk Yahnisi
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Malzemeler:
1 bütün tavuk
500 gr. mantar
2 adet patates
2 adet soğan
2 adet havuç
2 adet kabak
1 çorba k. doamtes salçası
2 çorba k. tereyağ
1/2 çay b. z.yağ
5 dal biberiye
defne yaprağı
tuz,k.biber
Yapılışı:
Tavuğu 2 baget,2kalça,2göğüs ve 2 kanat olucak şekilde parçalyın ve orta iskeleti tavuk suyu yapmak üzere kaldırın.
Kızgın derin bir tencerede az miktarda yağ ile tavukları önlü arkalı kızartıp renkalmarını sağlayın.Tencereden Tavukalrı çıkartıp sebzeleri sırasıyla kavurun.Salçayı da javurduktan sonra tavukarı sebzelrin üzerine ekleyip üstüne çıkmayacak kadar sıcak suyla kısık ateşte pişirin.Bagetlerdeki etler yumuşayınca yemeğiniz hazır olmuş demektir.
Güzel tereyağlı bir pilav ile yemeğinizi servis edebilirsiniz.