Domates Soslu Izgara Karnıbahar
Domates Soslu Izgara Karnıbahar
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Malzemeler:
1 adet karnıbahar
1 /2 su b. Zeytin
4 adet kuru domates
3 adet domates
1 /2 ç .b zeytinyağı
1 /2 limon
3 diş sarımsak
1 /4 maydanoz
Yapılışı:
Karnıbaharı ortadandik olarak ikiye bölüp dik olarak aklın dilimler kesin kaln parçalrı da kullanabilirsiniz.
Fırını 200 derecede ısıtın
Fırın tepsisine z.yağ,tuz,karabiber serpin ve karnıbaharları yerleştirin üzerlerine takrar aynı şekilde bahrat ve yağ serpin.Karnıbaharlar yumuşyana kadar yaklaşık 25 dk. pişirin.
Bu esnada kabukları soyulmuş domatesler,sarımsak ve domates püresi ile bir sos pişirin.
Zeytin, kıyılmış maydanoz,tuz,karabiber ve limon suyunu karıştırın.
Tabağa önce domates sos üzerien karnıbahar ve en üstede zeytinli karışımı koyup tabağınızı tamamlayabilirsiniz.