Elmalı Cevizli Tart

Elmalı Cevizli Tart
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Elmalı Cevizli Tart

Malzemeler:

Tart için;

200 gr. un
100 gr. soğuk tereyağ
50 gr.pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1-2 çorba k. soğuk su
1 tutam tuz.
İç malzemesi :
1kg. elma
1 su b. ceviz
1 su b. kuru üzüm
1 su b. esmer şeker
1 çorba k. tarçın
1/2 limon suyu
3 çorba k. tereyağ

Vanilyalı dondurma

Yapılışı:
Fırını 200 derecede ısıtalım. Tart hamuru için un,tuz,şeker ve tereyağı yoğuralım ellerimizn soğuk olması işimize yarar.Ekmek kırıntısı gibi bir hal alınca içerisine yumurta sarısını ekleyelim. Hamurun toparlanma durumuna göre 1-2 kaşık soğuk su ekleyip hamuru toparlayalım. Hazır olan hamuru buzlukta bir kaç dk. bekletelim. Hamuru tart kalıbına yerleştirim.Çatal yardımıyla bir kaç yerine delikler açalım. İçerisine yağlı kağıt onun da üzerine kurubaklagillerden kaplayacak kadar koyalım.Hamuru bu şekilde 15 dk. kadar pişirelim.

Bu esnada soyulmuş elmaları ince şekilde dilimleyin.Üzümleri ılık suda bekletin.Tereyağı eritin. Sonrasında tart hamurunun üzerini kaplayacak kadar elma serin.Üzerine cevizi,şekeri,üzümleri ve tarçını harmanlayıp dökün.Üzerine bir kat daha elma serip erimiş tereyağ ve esmer şeker serpin.Elmalar pişene kadar yaklaşık 30 dk. fırınlayın. Ilındıktan sonra dilimleyip vanilyalı dondurma ile servis edin.