Etli ve Renkli Lahana Salatası
Etli ve Renkli Lahana Salatası
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Malzemeler:
400 gr. dana bonfile
1 adet soğan
2 diş sarımsak
sıvı yağ
taze kekik
defne yaprağı,tane karabiber
1/4 lahana
3 adet havuç
2 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
1/2 çay bardağı zeytin
sirke
z.yağ
tuz
Yapılışı:
Bonfileyi sıkıca sarıp buzlukta bir saat kadar bekletin.Böylelikle ince şekilde kesmeniz kolayolucaktır. İnce şeritler halinde kestiğiniz bonfileyi soğan,sarımsak,sıvıyağ,kekik,defne yaprağı ve karabiberle 2 saat kadar üzeri kapalı şekilde oda ısısında marine edin .
Sebzeleri çok ince şekilde kıyıp tuz ile hafif ovun sirke ve yağ ekleyrek slatayı tamamlayın.
Kızgın yağsız tavada etleri 2-3 seferde pişirin. Etleriniz ince ve marine edilmiş oduğundan pişmesüresi 1 dk. kadar olucaktır. Saltanızın üzerine etleri ekleyerek afiyetle yiyebilirsiniz.