Fırında Hellimli Sebze Şöleni
Fırında Hellimli Sebze Şöleni
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Malzemeler:
1 adet patlıcan
1 adet patates
1 adet soğan
3 adet domates
4 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
500 gr. kültür mantarı
100 gr. hellim peyniri
taze nane,taze kekik,
zeytinyağı
tuz,karabiber,pulbiber
Yapılışı:
Patlıcanlar soyulup orta boy küpler halinde doğranıp tuzlu suya konur.Soğan hariç geriye kalan tüm malzeme eşit boylarda doğranır.
Büyük bir tencereye yaklaşık 1 çay bardağı kadar zeytinyağı konduktan sonra içerisine piyazlık doğranmış soğanlar ve sarımsak birlikte konur.Soğanlar yüksek ateşte sürekli çevrilerek tüm suyundan kurtulup şeffaf bir hal alınca sırasıyla yeşil biber ve mantar eklenir.Mantarlar suyunu tam çekmeden içerisine süzülmüş patlıcan ve patates eklenir.Ocağın ısısı en yüksek hale getirilip bir kaç kez karıştırılıp mantarın suyunun tüm malzemeye temas etmesi sağlanır.Son olarak soyulmuş domatesleri de ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
Fırını 200 derecede ısıtıyoruz.
Tenceredeki sıcak karışıma hellim peyniri,taze otlar,tuz,karabiber ve pul biber ekliyoruz.
Isıya dayanıklı bir fırın kabına karışımı boşalttığımızda bir miktar suyun tepsinin tabanında olduğunu görüceksiniz eğer su yoksa yarım su bardağı kadar sıcak su ekleyebilirsiniz.
Tepsideki su bitip patatesler piştiğinde yemeğimiz hazır olmuş demektir.