Fırınlanmış Domates Çorbası
Fırınlanmış Domates Çorbası
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Malzemeler:
2 kg. Domates
6 ÇorbaK. nar ekşisi
2 çorba k. toz şeker
1/2 çay b. zeytinyağı
Tuz
2 Ad. kırmızı soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı k. domates salçası
1.5 Lt Su (sebze ya da tavuk)
z.yağ,tuz,k.biber,kekik
Yapılışı:
Kabukları soyulmuş domatesleri büyük parçalr halinde doğrayıp üzerlerine nar ekşisi,tuz,karabiber ve zeytin yağ gezdirin. Tepsiye sarımsakalrı ve taze kekikte ekleyebilirsiniz.200 derecede ısıtlmış fırnda domatesler yumuşayıncaya dek pişirin.
Tencerede minik küpler halinde doğranmış soğanlarız.yağ ile kavurun salçayıda ekleyip kavurma işlemine devam edin.Fırından çıkan domatesleri dikkatlice suları ile birlikte tencereye ekleyin ve sıcak suyu da ekleyerek 10 dk. kaynatın.
Blendır yardımı ile pürüzsüzbir hal alan çorbanızı bir taşım kaynattıktan sonra fesleğen yaprakları ve kızarmış çavdar ekmeği ile servis edebilrisiniz.