Güveçte Orman Kebabı
Güveçte Orman Kebabı
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Malzemeler:
500 gr. kuzu eti
2 adet soğan
4 diş sarımsak
2 adet havuç
1 su b. bezelye
2 adet yeşil biber
3 adet patates
1 tatlı kaşığı un
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
tuzik.biber,kekik
Yapılışı:
Tüm sebzeler küçük küpler halinde doğranır.
Kızgın güveç kabında önce etler az miktarda zeytinyağ ve tereyağ ile pişrilir. Sonra sırasıyla soğan,sarımsak,havuç,patates,yeşil biber,salçalar ve un eklenerek kavrulur.
Son olarak bezelyeler ve baharatlar eklenir.Tüm malzemenin üzerini geçmeyicek şekilde sıcak su eklenip çok kısık ateşte etler pişenceye kadar güveç pişrilir.