Ispanaklı Kağıtta Tavuk Kebabı
Ispanaklı Kağıtta Tavuk Kebabı
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Malzemeler:
500 gr göğüs eti
500 gr. ıspanak
1 adet soğan
3 diş sarımsak
3 adet havuç
2 adet patates
15 adet arpacık soğan
1/2 su b. bezelye
1/2 çay b. z.yağ
2 çorba k. tereyağ
taze kekik
tuz,k.biber maydanoz
kavrulmuş susam
Yapılışı:
Ispanak ve soğanlar hariç tüm malzemeyi küpler halinde doğrayın.
Fırını 180 derecede ısıtın.
Az yağlı bir tavada tavuk,arpacık soğan,sarımsak,havuç patates ve bezeleyei bahartlarla birlikte 3-4 dk soteleyin. Yuvarlak şekilde kesilmiş yağlı kağıtlara harcı paylaştırn üzerlerine irer tatlı kaşığı tereyağ koyup sıkıca kapatın ve fırın 20 dk. kadar pişirin.
Bu esnada temizlenmiş ıspanakları tuzlu kaynar suda 30 sn. haşlayın ve soğuk suya alın.
Kuru soğanı minik küpler halinde doğrayıp tereyağ ile soteleyin haşlanmış ıspanklları da ekleyip kısa süre kavurun.Tuz,karabiber ekleyip hazır tutun.
Servis tabağınıza önce ıspanakları üzerlerine de kağıtta pişmiş kebabı koyun üzerinede kavrulmuş susam serperek servis ediniz