Kayısılı Dilim İçli Köfte
Kayısılı Dilim İçli Köfte
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Malzemeler:
Dış Harcı:
1.5 su b. ince bulgur
yarım su b. irmik
2 su b. sıcak su
2 patates
1 çorba k.biber salçası
1 çay b. zeytinyağı
İç Harcı:
400 gr. dana kıyma
2 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1/2 su bardağı ceviz
1/2 su b. kuru kayısı
1/2 çay b. dolamlık fısıtık
1/2 çay b. sıvı yağ
tuz,k.biber,kimyon
Yapılışı:
İrmik ve bulgur sıcak su ile 25 dk. kadar ağzı kapalı şekilde bekletilerek şişirilir.
Patates,salça,yağ ve tuz eklenilerek yumuşak ve elastik bir hal alana kadar yoğrulur.
iç harcı için kızgın yapışmaz tavada önce kıyma ardından soğanlar eklenilip kavrulur.
sarımsaklar ve biberlerin ardından kalan tüm malzeme eklenip 3-4 dk. daha ocakta tutulur.
Fırını 180 derecede ısıtın.
Fırın tepsisini yağlayın ve dış harcın yarısını elinizle tabana yayın ve kenarların yüksek olmasına özen gösterin.İç harcı ekleyin önce kenarları kaptıp kalan harcıda üzerine yayarak yağ yardımı ile düz olana kadar bastırın.
Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Domates sos ya da yoğurt ile servis edebilirsiniz.