Kremalı Portakallı Kurabiye
Kremalı Portakallı Kurabiye
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Malzemeler:
150 gr. tereyağ.
1 su b. toz şeker
1 paket vanilin
1/2 çay k. kabartma tozu
1/2 çay k. karbonat
1/2 çay k. tuz
1 yumurta
1/2 su b. portakal suyu
2 çorba k. portakal kabuğu
1.5 su b. un
Kreması için:
1.5 su b. pudra şekeri
2 çorba k. yumuşak tereyağ
1 çorba k. portakal kabuğu
1 paket vanilin
1/8 çay k. tuz
2 çorba k. portakal suyu
Yapılışı:
Öncelikle tereyağ ve şekeri mikser yardımı ile çırpın.Un hariç diğer malzemeleri de ekleyin ve karıştırın pürüzlü bir hal alıcaktır merak etmeyin. Yavaşça unu da ekleyip çok koyu olmayan bir hamur elde edin.
180 derecede fırını ısıtın.
Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye araları boşluk kalcak şekilde bir çorba kaşığı harçtan koyun.
On dakika kadar üzeri kızarıncaya dek kurabiyeleri fırında pişirin ve tezgahta soğumaya bırakın.
Kreması için yumuşak teryağ ve pudra şekerini pürüzsüz bir hal alına kadar çırpın ve diğer malzemeleri de ekleyip krışımı tamamlayın.
Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine çok ince bir tabaka krema sürüp portakal parçaları ile süsleyin.