Kurabiyeli Kırmızı Puding
Kurabiyeli Kırmızı Puding
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Malzemeler:
4 su bardağı süt
1 su bardağı krema
8 tatlı kaşığı nişasta
3 yumurta sarısı
500 gr. kırmızı meyve
1 adet çubuk tarçın
1 adet çubuk vanilya
12 +3 çorba kaşığı toz şeker
6-7 adet küçük acı badem kuarbiyesi
Meyveler,3 kaşık şeker,tarçın kısık ateşte akışkan bir sos kıvamı alana kadar ara ara karıştırılarak yaklaşık 20 dk. pişirilir.
Süt,şeker,un,nişasta,vanilya ve yumurta sarıları pürüzsüz bir hal alana kadar çırpılır. Orta ateşte sürekli karışıtırarak muhallebi kıvamı alana kadar karışım pişirilir.
Meyveli karışımın yarısı sıcakken pudinge karıştırılır böylelikle kırmızı bir puding elde ettik.
Servis kaplarının tabanına acıbadem bisküvilerini elimizle ufalıyoruz,üzerine kalan sostan 1-2 çorba kaşığı kadar ekleyip üzerine pudingle kaplıyoruz. Süslemek için kalan bisküvileri,ceviz,toz fıstık vs. gibi bir çok malzemeyi kullanabilirsiniz.