Kuzu Etli Meyhane Pilavı
Kuzu Etli Meyhane Pilavı
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Malzemeler:
500 gr. kuzu kuşbaşı
2 adet soğan
2 diş sarımsak
4 adet sivri biber
3 adet domates
4 su b. sıcak su
2 su b. bulgur
100gr. tereyağ
1 çorba k. domates salçası
kekik,nane,tuz,k.biber
Yapılışı:
Derin bir tencerede tereyağ ile etleri renk alana kadar kavurun soğanlarıda ekleyip işlemi sürdürün.Bulgur hariç tüm malzemeyi sırasıyla ekleyip kavurun . Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişrin.
Başka bir tavada z.yağ ile bulguru bir miktar kavurun.
Bulguru tencereye ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Pilavı 15 dk. demlendikten sonra afiyetle yiyebilrisiniz.