Light Karnıyarık
Light Karnıyarık
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Malzemeler:
1 kg patlıcan
250 gr yağsız kıyma
4 adet soğan (rendelenmiş)(500 gr)
4 adet domates(rendelenmiş)(600 gr)
4 adet sivribiber (kıyılmış)
Yarım demet maydanoz (kıyılmış)
1 bardak su
karabiber
Yapılışı:
Patlıcanları alıp soyun ızgarada közleyin. Daha sonra 200 derece fırında biraz pişirin
Harcı için, teflon tavada hiç yağ koymadan yağsız kıymayla soğanı pişirin. Kıyma kendi suyunu ve yağını salacaktır. Daha sonra da sırayla içine domates, yeşil biber, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip beş dakika kadar pişirin.
Patlıcanları yapışmayacak bir tepsiye veya yağlı kağıtla kaplanmış bir tepsiye dizip üstlerini yarın.İçlerine harç doldurup, üstlerini kabuğu soyulmuş bir dilim domates ve sivri biber ile süsleyin.Bir bardak suyu üzerlerine gezdirip,200 derecedeki fırında suyunu çekene kadar pişirin.