Peynirli ve Bademli Bonfile
Peynirli ve Bademli Bonfile
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Malzemeler:
120 gr. lık 5 adet dövülmemiş bonfile
1 su b. soyulmuş badem
1 su b. krema
1/2 su b. krem peynir
100 gr. beyaz peynir
1 çorba k. hardal
2 çorba k. tereyağ
z.yağı
tuz,karabiber
Yapılışı:
Fırını 200 derecede ısıtın.
Etleri oda sıcaklığında 30 dk. üstleri kapalı şekilde dinlendirin.
Bademleri yağsız tavada kavurun.
Kremayı orta ateşte ısıtın.İçerisine krem peynir,beyaz peynir ve hardalı ekeleyerek ksık ateşte koyu ve akışkan bir kıvam alana kadar karışıtırın.Kavrulmş bademleri sosa ekleyin.Sosa ½ çorba k. tereyağ ekleyin ve kayanayan su dolu bir kabın üzerinde ılık bir şekilde bekletin.
Tavanızı iyice kızdırın.
Etlerin önüne ve arkasına tuz,karabiber ve z.yağ döküp güzelce masaj yapın.
Tavada her yerini renk alıncaya dek pişirin.
Etleri fırın tepsisine alıp 15 dk. dinlendirin.
Üzerlerine birer tatlı kaşığı tereyağ koyup fırında 7-8 dk. pişirin.
Fırından çıkan etleri 3 dk. dinlendirin.
Etlerin yanına ya da üzerine sosu dökün arzu ederseniz sade makarna ya da pilav ile servis edebilirsiniz.