Sandviç Poğaça - Marine Tavuk
Sandviç Poğaça - Marine Tavuk
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Malzemeler:
4 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
½ paket yaş maya
1 yumurta
1 çorba kaşığı toz şeker
tuz,ılık su
500 gr. tavuk göğüs eti
4 dal taze kekik
3 diş sarımsak
½ limon suyu
1 su b. sıvı yağ
karabiber
3 adet defne yaprağı
Yapılışı:
Unu eleyip ortasını havuz gibi açın.Maya ve geriye kalan malzemeleri ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamurdan istediğiniz büyüklükte toplar koprıp düzgünce yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
Fırınızı 180 derecede ısıtın.
Sandiviçlerimizi tepside de yarım saat kadar beklettikten sonra üzerlerine su ya da yumurta sarısı sürüp isterseniz susam vs. ekleyip altı ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Tavuk göğsünü ince katmanlar halinde kesip limon suyu,sıvı yağ,tane karabiber,taze kekik,defne yaprağı ve sarımsak ile buzdolabında 1 saat kadar bekletiyoruz.
Fazla yağı süzülen tavuklar kızgın yağsız yapışmaz tavada pişrilir.
Sandiviçlerin içerisine tavuklar,domates,göbek slata ve istediğiniz tüm malzemeri ekleyip afiyetle yiyebilirsiniz.