Tarçınlı, Hindistan Cevizli Keşkül
Tarçınlı, Hindistan Cevizli Keşkül
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Malzemeler:
1 lt. süt
1 su b. pirinç unu
1.5 su b. toz şeker
½ su b. soyulmuş badem
½ su b. hindistan cevizi
1 paket toz vanilin
tarçın
Yapılışı:
Süt,şeker ve pirinç ununu tencerede karıştırıp orta ateşte ocağa alın.
Hindistan cevizi,badem ve vanilyayı robot yardımıyla toz haline getirin.
Sıvı karışım koyulaşmaya başlayınca toz karışımı ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamı alamsını sağlayın.Kaplara paylaştırıp önce oda ısısında sonrada buzdolabında bekletin.
Üzerine tarçın serperek servis edin.