Viyana Usulü Tırtıl Kurabiye
Viyana Usulü Tırtıl Kurabiye
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Malzemeler:
190 gr. yumuşak tereyağ
75 gr. pudra şekeri
1 tatlı k. vanilin
1 yumurta beyazı
225 gr. un.
1 çimdik tuz
Yapılışı:
Tereyağ,pudra şekeri,tuz ve vanilyayı krema kıvamı alıncaya kadar çırpın.
Yumurta beyazını ekleyip çırpmaya devam edin azar azar unu da ekleyin.
Fırını 180 derecede ısıtın.
Hamuru sıkma torbasına alın ve tırtıklı kalın uç takın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye “W” şeklinde iki cm. aralıklarla kurabiyleri sıkın.
12-15 dk. renk alıncaya kadar pişirin.
Oda sıcaklığında dinlendirin üzerine pudra şekeri serpip kahvelerinizin yanında ikram edebilirsiniz.